اگر به دنبال طرز کار دستگاه قطعه شویی و روشی کارآمد، ایمن و موثر برای شست و شوی قطعات صنعتی یا خودرو هستید، خرید دستگاه قطعه شویی بهساز ماشین میتوانند راهحل ایدهآلی باشند. این دستگاهها، بهخصوص در صنایع خودروسازی، تعمیرگاهها و کارگاههای صنعتی، نقش کلیدی در بهبود کیفیت کار، صرفهجویی در زمان و کاهش آسیب به قطعات دارند.
اما شاید این سوال برایتان پیش بیاید که چگونه میتوان نحوه استفاده از دستگاه قطعه شویی را به صورت بهینه یاد گرفت و از امکانات آن بهرهمند شد؟ شناخت داشتن یک راهنمای آموزش کار با دستگاه قطعه شویی سبک یا دستگاه قطعه شویی فوق سنگین، اصول کار با دستگاه قطعهشویی، انتخاب مواد شوینده مناسب و رعایت نکات ایمنی از جمله مسائلی است که میتواند تاثیر قابل توجهی در عملکرد دستگاه و کیفیت شستوشو داشته باشد. در ادامه، با نکاتی کاربردی آشنا میشوید که شما را در مسیر استفاده بهینه از این ابزار کارآمد راهنمایی میکند.
طرز کار دستگاه قطعه شویی به صورت مرحله به مرحله
در وهله اول حتما سعی کنید بهترین و صاف ترین سطح کارگاه یا مغازه خود را برای استقرار این دستگاه اختصاص بدهید.
نکته دوم اینکه به دلیل سنگینی دستگاه و حجم آبی که به آن اضافه می گردد، این دستگاه سنگین تر می شود. در نتیجه بهتر است یک ورق به ضخامت 3 الی 4 میلی متر و ابعاد 20 در 20 سانتی متر را در زیر پایه آن قرار دهید که پایه آن داخل زمین فرو نرود.
1. تراز کردن دستگاه
در این مرحله از آموزش کار با دستگاه قطعه شویی، در عرض دستگاه یک تراز در قسمت مشخص شده در تصویر می گذارید. همچنین یک تراز نیز روی قسمت طولی نیز قرار دهید و در نتیجه این دستگاه از دو حالت باید تراز شود.
این دستگاه قابل ریگلاژ است و با استفاده از یک آچار 24 یا یا 22 در برخی از مدل ها با آچار 27 می توانید پایه های آن را تنظیم کنید.
بعد از تراز کردن دستگاه درب فیلتر پشت آن را باز کنید و آب مخزن دستگاه را تا لبه بالایی فیلتر پر کنید و پس از آن درب فیلتر را ببندید.
این دستگاه قابل ریگلاژ است و با استفاده از یک آچار 24 یا یا 22 در برخی از مدل ها با آچار 27 می توانید پایه های آن را تنظیم کنید.
بعد از تراز کردن دستگاه درب فیلتر پشت آن را باز کنید و آب مخزن دستگاه را تا لبه بالایی فیلتر پر کنید و پس از آن درب فیلتر را ببندید.
2. وصل کردن برق دستگاه
در این مرحله از آموزش کار با دستگاه قطعه شویی، به جهت اینکه ممکن است فاصله دستگاه شما تا کنتور برق کم یا زیاد باشد، بهتر است از یک برق کار حرفه ای کمک بگیرید تا ضخامت سیم یا کابل را تعیین کند.
محل وصل کردن برق ورودی دستگاه به صورتی است که در تصویر می بینید. همانطور که می بیند از زیر تابلو جایی تعیین شده که کابل داخل تابلو برق بیاید.
محل قرار قرای اجزا:
- سه عدد سیم فاز روی روی کلید سه عدد مینیاتوری قرار می گیرد.
- یک سیم نول که به رنگ آبی و یک ارت که به رنگ زرد است باید نصب کنید.
در دستگاه های تک فاز هم یک فاز، یک نول و یک ارت باید نصب کنیم.
در روند طرز کار دستگاه قطعه شویی در دستگاه های تک فاز هم یک فاز، یک نول و یک ارت باید نصب کنیم.
3. نصب مشعل
مشعل باید داخل محل تعبیه شده در تصویر قرار بگیرد. اگر می خواهید مشعل دستگاهتان گارانتی شود بهتر است از نمایندگی های مجاز خود شرکت مشعل استفاده کنید.
4.قرار گیری دودکش روی خروجی کوره
در این مرحله از آموزش کار با دستگاه قطعه شویی، بعد از نصب مشعل لازم است یک دودکش روی خروجی کوره دستگاه قرار بگیرد و تا ارتفاع دو الی سه متر هیچگونه تبدیل و یا زانو روی این لوله قرار گرفته نشود.
توجه داشته باشید که هر گونه اتصالات در روند کارکرد سریع مشعل اختلال ایجاد می کند.
5. بالا آمدن دمای آب دستگاه
بعد از روشن کردن مشعل دستگاه، باید دمای آب دستگاه 83 درجه سانتی گراد باشد. دمای داخل تصویر 15 است و باید به 83 درجه برسد. با توجه به حجم مخزن هزار لیتر آب داخل مخزن است و بین یک الی یک و نیم ساعت زمان می برد که دمای آب بالا رود.
6. اضافه کردن مواد شوینده به مخزن آب
در مراحل نحوه استفاده از دستگاه قطعه شویی، برای اضافه کردن مواد شوینده به مخزن دستگاه بهتر است از شیر تخلیه ای که کنار دستگاه تعبیه شده استفاده کنید و بعد از بالا آمدن دمای آب تا 75 درجه، از این آب به داخل یک سطل بریزید که مواد را مخلوط کنید و بگذارید آب داخل سطل تا نصفه آن بیاید.
در ادامه به ازای هر صد لیتر آب که داخل مخزن است، دو کیلو موارد شوینده داخل سطل بریزید و سپس مواد را داخل سطل مخلوط کنید به طوری که مثل شکر در آب حل شود.
7. اضافه کردن مواد شوینده به داخل فیلتر
در این مرحله از آموزش کار با دستگاه قطعه شویی، باید محتویات داخل سطل را به داخل فیلتر اضافه کنید.
دقت کنید به علت استفاده روزانه از دستگاه همواره مقداری از حجم ابف بخار می شود. پس باید سطح اب را هر روز چک کنید و تا سطح مشخص شده آب به دستگاه اضافه کنید. در غیر این صورت ممکن است کوره دستگاه آسیب ببیند.
پس از اضافه کردن مواد شوینده به مخزن دستگاه بهتر است دو دقیقه پمپ آب دستگاه را روشن بگذارید تا آب و مواد داخل کل مخزن به صورت یکسان مخلوط شود.
حالا که به این مرحله از نحوه استفاده از دستگاه قطعه شویی رسیدیم، دستگاه شما آماده شستو شو قطعات است و می توانید قطعات را داخل دستگاه بچینید و شست و شو را انجام دهید.
بهساز ماشین
جهت دریافت لینک دانلود رایگان طرح تجاری راه اندازی کسب و کار قطعه شویی، فرم زیر را تکمیل نمایید.
برای شست و شوی قطعات بهتر است:
- در درجه اول حتما به دمای آب توجه کنید که حتما با دمای 83 درجه، قطعات خود را بشویید.
- چیدمان قطعات داخل دستگاه باید به نحوی باشد که آب داخل خود قطعه یا بین قطعات نفوذ کند و پاشش آب داشته باشد.
- فاصله قطعات باید به گونه ای باشد که پاشش و نفوذ آب در بین قطعات باشد.
- در قطعاتی که حال کاسه ای شکل دارد، همانند تصویر بهتر است که قطعه به این شکل نباشد. به دلیل اینکه آب سطح قطعه را پر می کند و داخل خود کاسه شسته نمی شود و باید برعکس قرار گیرد.
- از باز بودن سری نازل ها به جهت شست و شوی بهتر، حتما اطمینان حاصل کنید و به واسطه یک سیم هر روز سعی کنید این سری نازل ها را مجدد چک کرده و باز کنید.
- حتما دمای آبی که میخواهید قطعه ها را با آن بشویید، حتما بین 80 تا 85 درجه باشد. در این غیر این صورت آب دستگاه کف می کند و از پشت دستگاه سر ریز می شود و قطعات نیز به خوبی شسته نمی شود.
مراحل تمیز کردن لوله های پاشش آب
نتیجهگیری
نصب و راهاندازی صحیح دستگاه قطعهشویی و رعایت نکات مهم در مراحل مختلف آن، نقشی کلیدی در افزایش عمر مفید دستگاه و کیفیت شستوشوی قطعات دارد. از تراز کردن دستگاه تا تنظیم دما، نصب مشعل و استفاده از مواد شوینده مناسب، همه این مراحل برای بهبود عملکرد و جلوگیری از مشکلات احتمالی ضروری هستند. با رعایت دستورالعملهای آموزش و نحوه استفاده از دستگاه قطعه شویی، میتوانید از عملکرد بهینه دستگاه بهرهمند شوید و کارایی آن را به حداکثر برسانید.
سوالات متداول
برای مخزنهایی با ظرفیت هزار لیتر، معمولاً بین 1 تا 1.5 ساعت زمان نیاز است تا دمای آب به 83 درجه سانتیگراد برسد.
هر روز سری نازلها را بررسی کنید و با یک سیم باریک، از باز بودن آنها اطمینان حاصل کنید تا آب بهطور یکنواخت پاشش داشته باشد.
قرارگیری اشتباه قطعات کاسهایشکل باعث میشود آب درون آنها جمع شود و شستوشوی کامل انجام نشود. این قطعات باید بهصورت برعکس قرار گیرند.
در دمای کمتر از 80 درجه، کف زیادی ایجاد میشود که ممکن است از دستگاه سرریز کند و همچنین قطعات بهطور کامل تمیز نشوند.
برای حفظ گارانتی و جلوگیری از مشکلات احتمالی، توصیه میشود مشعل را از نمایندگیهای مجاز نصب کنید.